Трябва ли да наемете брокер на недвижими имоти?
989898t

Да продадете имота си сами може да изглежда като чудесен начин да спестите сериозна сума пари. Но продажбата на имот е едно от най-важните действия в живота и рисковете не са за подценяване. И така, трябва ли да наемете брокер, за да сключите имотна сделка, след като бихте могли да купите или продадете жилище през интернет без посредници?

Един от най-големите рискове, които поемат частните продавачи на имоти, е липсата на опит или експертност, необходими за безпроблемно преминаване през всички законови и регулаторни изисквания, свързани с имотна сделка. Други рискове са малкото потенциални купувачи, вземането на емоционални решения и липсата на достатъчно свободно време, което да посветите на намирането на купувач.

„Продава се от собственик“

Същевременно, тези рискове се вземат под внимание от брокерите и те може да не показват жилища „Продава се от собственик“ на своите клиенти. Дори ако клиент желае да огледа имота ви, агентът може да не насърчи развитието на офертата, обосновавайки се на неприятния си опит при сключване на сделка без професионалист от отсрещната страна.

Какво ще продаде имота

Брокерите са експерти в това какво кара имотите да се продават. Те могат да ви дадат професионална и безпристрастна насока за това, което може да направите, за да привлечете купувачи и да получите най-добрите оферти.

Брокерът има обективна преценка

Продажбата на имот често е емоционален процес, а емоциите стават причина за вземане на грешни решения. Поради емоциите около продажбата на дома си, може да отхвърлите добра сделка, тъй като надценявате имота или обратното – да примане по-ниска оферта, когато бързате да приключите сделката.

Брокерът, от своя страна, е компетентен да направи обективна оценка на офертата и да ви даде правилен безпристрастен съвет.

Работа на пълен работен ден

Покупко-продажбата на недвижими имоти е работа на пълен работен ден. Това означава, че трябва да сте на разположение всеки път, когато потенциален купувач иска да направи оглед на имота ви, независимо дали това е рано сутринта, в разгара на задачите от графика ви или в края на дългия работен ден.

От друга страна, брокерът може да покаже имота ви, дори когато вие не сте на разположение.

Мрежа от контакти

Дори да имате широка лична или професионална мрежа от контакти, хората от вашето обкръжение вероятно няма да имат особен интерес да разпространяват информацията, че имотът ви се продава. Брокерът, от друга страна, поддържа връзка с потенциални купувачи, други брокери и агенции за недвижими имоти, което значително може да съкрати времето до успешното приключване на сделката.

Договаряне на цената

Дори и да имате опит в продажбите, брокерът е специалист в преговорите за продажба на имоти. Брокерът на купувача също има този опит – и това може да означава по-малко пари във вашата банкова сметка, ако вие нямате професионалист на своя страна.

Правен аспект и документация

Имотната сделка е свързана със сериозен обем правна документация, която трябва да бъде попълнена правилно от експерт.

Продажбата на имот без брокер, често се оказва трудна и непосилна задача. На пръв поглед може да изглежда, че това ще ви спести пари, но дори да успеете да стигнете до сделка, резултатът може да е разочароващ. Брокерът внася нужния опит в целия процес, съпътстван от много потенциални търговски, финансови и правни капани. Свържете се със София – БГ Недвижими имоти, когато търсите или продавате имоти. Ние ще ви окаже комплексно обслужване и отлични условия.

За нас

Ние сме коректни и добронамерени в работата си, и на тези два основни принципи градим семейния си бизнес вече две десетилетия. Щастливи сме да кажем, че всеки, който ни познава, особено потребителите на нашата Rent a car услуга, може да потвърди това. Стремим се да предлагаме и поддържаме високи стандарти на обслужване, а основният ни фокус е удовлетвореността на клиентите ни, така че дълго да работим съвместно и заедно да вървим напред.