Kак да подготвите жилището си за продажба?
4545k

Вече сте взели решение да продадете жилището си и сега е време за преминете към следващата стъпка по пътя към постигането на тази цел – да го подготвите, преди да го обявите на пазара. Това не означава непременно да извършите мащабни и скъпи ремонти. Вижте някои от най-добрите неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че вашият имот ще бъде забелязан и, което е по-важно, че ще бъде продаден.

Освободете пространство

Забелязали ли сте как всички добри интериорни фотосесии включват малко неща в себе си. За този минималистичен подход има причина – той намалява разсейването.

Разчистете помещенията от бъркотията и премахнете всичко излишно. Това ще позволи на потенциалните купувачи да се съсредоточат върху пространството, а не върху съдържанието и вашето ежедневие. Приберете обувките и палтата от коридора – той е входът на жилището и първото нещо, което се вижда, както и тоалетните принадлежности от банята.

Оставете възможно най-малко и ще бъдете на прав път.

Дребни ремонти

 

Вероятно във всяко домакинство има списък със задачи, които все остават несвършени. Сега е моментът да се захванете с този списък, преди да обявите жилището си за продажба.

Някоя дръжка или брава се нуждаят от смяна или крушката на лампата в коридора мига, таванът на кухнята се нуждае от боядисване, а може би имате мивка със запушен канал? Поправете тези неща, веднага. Всички те може да изглеждат като дреболии, но ще се изненадате колко много влияят на начина, по който се възприема домът ви. Концентрирайте се върху детайлите, защото те може да имат огромно въздействие.

Подобрете осветлението

Светлината има значение, така че не я пренебрегвайте. Можете да подобрите съществено интериора почти без никакви усилия. Светлите стаи изглеждат по-просторни и приветливи от мрачните и тъмни помещения. Затова се уверете, че в жилището има достатъчно светлина, преди да започнете да го показвате.

Отворете щорите и завесите и позволете на естествената светлина да озари пространствата. Ако продавате жилище през студените месеци или имате вечерни огледи, добавете няколко подови и настолни лампи в стаите, което ще добави повече яркост.

Позволете на посетителите да мечтаят

Обезличаването на жилището ще позволи на посетителите, които идват на оглед, да си представят себе си в него, вместо да са принудени да мислят колко ваше е то. Ако приберете семейните си снимки от стените и рафтовете ще им помогнете да го направят.

Това може да е трудно за някои, но помнете защо го правите. Винаги можете да върнете обратно личните си вещи, след като се преместите в новия си дом.

Чист въздух

Всички знаем, че има добри и лоши миризми. Разбира се, вие ще искате да премахнете лошите миризми, което означава да елиминирате техните източници (боклукът, леглата на домашни любимци, килими, мухъл и т.н.) и може би да използвате ароматизатори. Имайте предвид обаче, че хубавият аромат за някой, може да е неприятен за друг. Във всеки случай не прекалявате с “добрите миризми”. Вместо това заложете на сигурно и се погрижете помещенията в дома ви да са добре проветрени.

Създайте акцент

След като сте се погрижили да направите дома си по-неутрален, помислете за създаването на някакъв запомнящ се акцент, който ще остане в съзнанието на посетителите.

Ако имате интересен прозорец, ниша или камина, можете да поставите ярко произведение на изкуството (картина, ваза), кресло или растение до този елемент, за да насочите вниманието на купувачите към него. Разгледайте списания за интериорен дизайн, за да се вдъхновите, но без да прекалявате. Помнете, че по-малкото е повече.

Изпълнението на тези малки задачи ще окаже голямо влияние върху вашите купувачи.

Ако искате да обявите жилището си за продажба или имате нужда от друг съвет относно имотите, свържете се със София – БГ Недвижими имоти. Винаги сме готови да помогнем.

За нас

Ние сме коректни и добронамерени в работата си, и на тези два основни принципи градим семейния си бизнес вече две десетилетия. Щастливи сме да кажем, че всеки, който ни познава, особено потребителите на нашата Rent a car услуга, може да потвърди това. Стремим се да предлагаме и поддържаме високи стандарти на обслужване, а основният ни фокус е удовлетвореността на клиентите ни, така че дълго да работим съвместно и заедно да вървим напред.